Iedereen wordt geboren met talenten, welke je gedurende je leven als kind en volwassene zult blijven ontdekken en ontwikkelen. 

Soms is dat talent in de vorm van hoogbegaafdheid. Als hoogbegaafd kind of volwassene is dat soms heel erg ingewikkeld. Doordat je talent niet gezien of erkend wordt, kun je je erg onbegrepen voelen en vaak totaal niet tot je recht komen. 

Vaak gaat hoogbegaafdheid gepaard met hoogsensitiviteit. Dat wil zeggen dat je de wereld om je heen op verschillende vlakken intenser beleeft. Zonder erkenning en juiste begeleiding kan dat leiden tot angsten, depressies, explosief gedrag, prikkelbaarheid, onbegrip etcetera.

Praktijk Klavertje Vijf is zowel ervaringsdeskundig als uitgebreid geschoold op het gebied van hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. 

Wij kunnen zowel kinderen als volwassenen individueel begeleiden en zichzelf beter leren begrijpen (psycho-educatie). Ook helpen we ouders in de omgang en de opvoeding van hun hoogbegaafde kinderen en kunnen we hen ondersteunen met hun eigen problemen waar ze in het dagelijks leven tegenaan lopen.

Zowel eenmalige, kortdurende of langdurige trajecten zijn mogelijk, individuele begeleiding en/of de begeleiding van het gezinssysteem.

Klavertje Vijf organiseert ook groepsbegeleiding voor hoogbegaafde en/of hoogsensitieve kinderen. Er zijn diverse groepjes, welke maandelijks bij elkaar komen en diverse activiteiten ondernemen. Het doel is enerzijds om contact met gelijkgestemden te hebben en anderzijds wordt er aan individuele groei gewerkt, iedere keer met een ander thema.

Neem voor meer informatie contact met ons op. 

 

 

 

 


Scholen en Professionals

Tarieven Talentbegeleiding

Contact